Limba:

romana

english

X

Leonardo - geniul

Numele sau este asociat in primul rand cu doua dintre cele mai faimoase picturi ale lumii: Mona Lisa si Cina cea de taina. Aceste picturi sunt de fapt doar doua exemple ale complexitatii si intuitiei ilustrate in munca sa.

Geniul sau de netagaduit l-a determinat sa se elibereze de restrictiile impuse de o disciplina unica, drept urmare a imbinat cu succes cunostintele obtinute in urma studiilor sale in domeniul picturii, sculpturii, mecanicii, ingineriei, arhitecturii, fizicii, biologiei s.a. pentru a desena si chiar construi concepte care depaseau cu mult cunostintele epocii sale.

Fiind un perfectionist, gasea mereu posibilitati de imbunatatire a inventiilor sale. Majoritatea nu au fost finalizate din aceasta cauza, iar interesul sau era deja captat de un nou concept. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care nu a dat spre publicare caietele sale cu notite care cu siguranta ar fi revolutionat notiunile stiintifice ale omeniiri din vremea Renasterii .

Faptul ca a fost un copil nelegitim si nu a fost trimis sa studieze la o scoala publica a fost poate un noroc pentru Leonardo, el nefiind indrumat sau obligat (dupa cum erau obiceiurile vremii) sa urmeze cariera tatalui sau. Astfel, eliberat de constrangerile culturii medievale si-a dat frau liber imaginatiei si curiozitatii sale nesatioase.

Dovezi ale intelectului sau exceptional si ale diversitatii sale apar la o varsta frageda, el demonstrand abilitati exceptionale la matematica, muzica si arta.

Despre expozitie

Descopera adevaratul cod al lui da Vinci!

37.000 de vizitatori au admirat inventiile lui Leonardo da Vinci expuse la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

vezi detalii

Concurs

Recomanda site-ul la 3 prieteni si poti castiga saptamanal, incepand cu 1 Octombrie, prin tragere la sorti, invitatii la expozitia da Vinci.

O alta dimensiune

Mecanica l-a atras pe Leonardo mai mult ca orice stiinta. In urma studiilor sale asupra zborului pasarilor, si-a imaginat si a proiectat diferite masini de zburat, dispozitive complicate.

da Vinci

Leonardo da Vinci…Omul care a vrut să le ştie pe toate !