Limba:

romana

english

X

Leonardo - omul

Leonardo - omul


Nascut in 1452, in apropiere de Florenta, Leonardo a fost fiul nelegitim al lui Ser Piero, notarul oraselului Vinci. Despre mama lui se stie doar ca provenea dintr-o zona rurala si se numea Caterina.

De mic copil si-a demonstrat calitatile exceptionale, in special ca desenator si muzician. Nu a urmat nici un fel de educatie formala (scoala publica), dar traind in casa tatalui sau a avut acces la materialele educationale detinute de familie.


Autodidact, Leonardo era interesat sa descopere permanent lucruri noi. Este absolut extraordinar cum Leonardo a depasit cu mult orizontul stiintific al timpului sau, multe din descoperirile si inventiile lui punand bazele lumii moderne de azi.

Despre expozitie

Descopera adevaratul cod al lui da Vinci!

37.000 de vizitatori au admirat inventiile lui Leonardo da Vinci expuse la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

vezi detalii

Concurs

Recomanda site-ul la 3 prieteni si poti castiga saptamanal, incepand cu 1 Octombrie, prin tragere la sorti, invitatii la expozitia da Vinci.

O alta dimensiune

Mecanica l-a atras pe Leonardo mai mult ca orice stiinta. In urma studiilor sale asupra zborului pasarilor, si-a imaginat si a proiectat diferite masini de zburat, dispozitive complicate.

da Vinci

Leonardo da Vinci…Omul care a vrut să le ştie pe toate !