Limba:

romana

english

X

Raport de evaluare

37.000 de vizitatori au admirat inventiile lui Leonardo da Vinci expuse la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

Parte a unui circuit international, expozitia "Leonardo da Vinci - Inventiile unui Geniu", prezentata in 60 de tari din Europa, Asia, Statele Unite si Australia, a inregistrat pana in acest moment peste 20.000.000 vizitatori, record de vizitare pentru o expozitie culturala.

Si in Romania, cele 50 de inventii ale lui Da Vinci expuse la Teatrul de Opereta s-au bucurat de mare succes, expozitia fiind vizitata de 37.336 de vizitatori. Elementul de noutate, care a atras numarul mare de vizitatori, a fost interactivitatea expozitiei, vizitatorii putand testa mecanismele de functionare ale masinariilor expuse.

Vizitatorii au fost uimiti de genialele inventii proiectate in perioada renascentista, majoritatea sistemelor şi maşinăriilor gândite de Da Vinci reprezentand baza de pornire pentru tehnica existentă astăzi, unele suferind doar mici modificări care ţin în special de materialele din care sunt construite (ex. rumentul, bicicleta etc.).

Grupate in 4 categorii: masini de razboi, masini hidraulice, masini pentru zbor si masini pentru constructie, cele 50 de inventii, realizate din lemn, reproduc fidel schitele si proiectele originale datand de peste 500 de ani, modelele nefiind reproduse in timpul vietii inventatorului.

Machetele au fost realizate de catre artizanii muzeului "Leonardo da Vinci" din Florenta.

Despre expozitie

Descopera adevaratul cod al lui da Vinci!

37.000 de vizitatori au admirat inventiile lui Leonardo da Vinci expuse la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

vezi detalii

Concurs

Recomanda site-ul la 3 prieteni si poti castiga saptamanal, incepand cu 1 Octombrie, prin tragere la sorti, invitatii la expozitia da Vinci.

O alta dimensiune

Mecanica l-a atras pe Leonardo mai mult ca orice stiinta. In urma studiilor sale asupra zborului pasarilor, si-a imaginat si a proiectat diferite masini de zburat, dispozitive complicate.

da Vinci

Leonardo da Vinci…Omul care a vrut să le ştie pe toate !